Η επίσημη επιστολή του πρόεδρου του Ευρωπαϊκού Συλλόγου Δικηγόρων για την κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών!

May 24, 2018Οι Έλληνες στρατιωτικοί συνεχίζονται να κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης.Στους δύο στρατιωτικούς δεν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες, ενώ ο Antonín Mokrý- ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συλλόγου Δικη…


Οι Έλληνες στρατιωτικοί συνεχίζονται να κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης.

Στους δύο στρατιωτικούς δεν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες, ενώ ο Antonín Mokrý- ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συλλόγου Δικηγόρων, έστειλε επίσημη επιστολή στους δύο Τούρκους δικηγόρους. Διαβάστε παρακάτω…

Ακολουθεί η επιστολή:

«Σας γράφω με την ιδιότητά μου ως Προέδρου του Συμβουλίου Δικηγορικών Συλλόγων και Δικηγορικών Συλλόγων της Ευρώπης (CCBE), που αντιπροσωπεύει τους δικηγορικούς συλλόγους και τις νομικές ενώσεις 45 χωρών, και μέσω αυτών περισσότερους από 1 εκατομμύριο ευρωπαίους δικηγόρους.

Η υπεράσπιση του κράτους δικαίου, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των δημοκρατικών αξιών αποτελεί μέρος των κύριων αποστολών του CCBE.

Σας απευθύνομαι σχετικά με την υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτών που συνελήφθησαν από τις τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις στη συνοριακή γραμμή του Έβρου τον Μάρτιο, καθώς καταλαβαίνω ότι τους εκπροσωπείτε ενώπιον των τουρκικών δικαιοδοσιών.

Ο ελληνικός Δικηγορικός Σύλλογος ήρθε σε επαφή με το CCBE και εξέφρασε τις μεγάλες ανησυχίες του σχετικά με τη συνεχιζόμενη κράτηση.

Πριν από την ανάληψη πιθανών πρωτοβουλιών υποστήριξης υπέρ των δύο στρατιωτών, το CCBE θα εκτιμούσε να λάβει πληροφορίες σχετικά με την τρέχουσα νομική τους κατάσταση, και ιδίως εάν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες και, εάν ναι, με ποιες κατηγορίες.

Τα θεμελιώδη δικαιώματά τους πρέπει πράγματι να διασφαλίζονται καθ’ όλη τη διαδικασία, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα. Ειδικότερα, πρέπει να διασφαλιστεί το δικαίωμά τους για δίκαιη δίκη, όπως προβλέπεται στο άρθρο 6 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Περιμένω νέα σας,

Με εκτίμηση, Antonín Mokrý Πρόεδρος»

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...

Loading...
loading...
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.