Λαυρέντης Μαχαιρίτσας: Οι καταχρήσεις, το πρόβλημα στη καρδιά και οι μεγάλες αγάπες

September 11, 2019


Ποιες οι μεγάλες αγάπες του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και ποια η περιπέτεια που πέρασε με τα ναρκωτικά;Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας ήταν ένας καλλιτέχνης της καρδιάς, των επιτυχιών, αλλά και των παθών. Χάρισε στ…


Ποιες οι μεγάλες αγάπες του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και ποια η περιπέτεια που πέρασε με τα ναρκωτικά;

Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας ήταν ένας καλλιτέχνης της καρδιάς, των επιτυχιών, αλλά και των παθών. Χάρισε στον κόσμο απλόχερα τραγούδια για να τραγουδούν όταν πονούν, όταν ερωτεύονται, χάρισε στίχους και μουσικές για όλα τα έντονα συναισθήματα που μπορεί να αισθανθεί η ανθρώπινη ψυχή.

Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, όμως, ήταν μια παράξενη ψυχή, που αγάπησε βαθιά την γυναίκα του και την κόρη του, που ένιωθε έντονα, μια ψυχή που πονούσε με τα κακά του κόσμου και, ίσως κάποιες στιγμές, δεν μπορούσε να τα αντέξει. Για το λόγο αυτό, «φλέρταρε» για χρόνια με τις καταχρήσεις, ενώ για καιρό, έκανε την κατάθλιψη καλή του φίλη, κυρίως μετά την ιατρική διάγνωση ότι πάσχει από πρόβλημα με την καρδιά του.

Φοβούμενος τον θάνατο και επιθυμώντας κατά βάθος να ζει, να ζει έντονα και με συναίσθημα, κάνοντας παρέα με τον κόσμο που τον αγάπησε και τον ακολούθησε σε κάθε του καλλιτεχνικό βήμα, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, με τη μοναδική χροιά, είναι σίγουρα ένας από τους καλλιτέχνες που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ.

Οι καταχρήσεις, η «αδύναμη» καρδιά και η κατάθλιψη:

Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας είχε μιλήσει ο ίδιος αρκετές φορές στο παρελθόν για τα προβλήματα που είχε αντιμετωπίσει. Σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο περιοδικό «ΕΓΩ», είχε παραδεχθεί την επαφή του με τον κόσμο των ναρκωτικών, ενώ αποκάλυψε ότι η σύζυγός του ήταν εκείνη που τον ώθησε να διακόψει τις κακές συνήθειες και να αλλάξει τρόπο ζωής.

Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας είχε πει συγκεκριμένα ότι είχε καπνίσει ναρκωτικά, αλλά ποτέ δεν έφαγε κόλλημα. «Με τον Παύλο Σιδηρόπουλο, για παράδειγμα, κάναμε παρέα. Ήρθε ένα πρωί, που τα έκοψα όλα μαχαίρι» είχε πει ο ταλαντούχος καλλιτέχνης, περιγράφοντας στη συνέχεια τη συμβολή της γυναίκας του σε αυτό «Όταν γνώρισα τη γυναίκα μου. Είχαμε το πρώτο μας ραντεβού σε ένα μαγαζί. Νωρίτερα είχα πάει σε ένα φίλο μου και κάναμε «τσιγάρο». Στο ραντεβού, η γυναίκα μου μού μιλούσε και δεν καταλάβαινα τι μου έλεγε. Μάλιστα, είχε έρθει με μία φίλη της, η οποία γύρισε κάποια στιγμή και ρώτησε «τι λέει αυτός;». Εκεί είπα «τέρμα δεν ξανακάνω».

Όπως είπε, επίσης, δεν ήταν, όμως, μόνο ο έρωτας ο λόγος που αποφάσισε να τα κόψει. «Κάποια στιγμή με κούρασε αυτό το πράγμα. Και τώρα, ως πατέρας, λέω στην κόρη μου και στα νέα παιδιά «μακριά». Ευτυχώς, οι φόβοι μου με συγκράτησαν και δεν έπεσα σε επικίνδυνα πράγματα. Γι’ αυτό σταμάτησα. Είπα, «άσε, προτιμώ να ζήσω».

Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, που διατήρησε πάντα καλή και ειλικρινή σχέση με το κοινό του, είχε μιλήσει ανοιχτά και για το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε με την καρδιά του. «Είχα ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας, ένα πρόβλημα καρδιακό, που πλέον το ξεπέρασα. Και ξέρεις, αυτό σου δημιουργεί κατάθλιψη εκ των πραγμάτων. Και μάλιστα η δικιά μου, τότε, ήταν μανιοκατάθλιψη. Δεν είναι το ίδιο. Με τη μανιοκατάθλιψη αισθάνεσαι ότι είναι κοντά ο θάνατος. Και αυτό σε τρομάζει.

Το ξεπέρασα, έκανα και ό,τι έπρεπε να κάνω για την υγεία μου και το ξεπέρασα. Αλλά μήπως ελέγχεται η κατάθλιψη; Όλος ο κόσμος χάπια παίρνει. Οι περισσότερες μορφές κατάθλιψης έχουν αιτία. Αν κάτσεις και σκεφτείς λίγο, καταλαβαίνεις για ποιο λόγο υπάρχει. Αν δεν έχει λεφτά ο κόσμος να πληρώσει τα έξοδα του, τα χρέη του, παθαίνει κατάθλιψη…».

Η γυναίκα του και η κόρη του, οι δύο μεγάλες αγάπες της ζωής του:

Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας είχε μιλήσει ειλικρινέστατα και την μεγάλη αγάπη προς τη γυναίκα του, αλλά και την ιδιαίτερη αδυναμία που έτρεφε στην κόρη του. Μιλώντας για την ζωή που είχε πριν τη γνωριμία με τη σύζυγό του, αλλά και τον ερχομό της, περιέγραφε «Μέχρι τότε, κοιμόμουν όταν νύσταζα, έτρωγα όταν πεινούσα, γυρνούσα σπίτι, όταν δεν μπορούσα να πάω πουθενά αλλού.

Έχω πιει, έχω καπνίσει και έχω κοιμηθεί σε άπειρα σπίτια. Κάποια στιγμή είπα «αυτήν τη γυναίκα τη γουστάρω και θέλω να μείνω μαζί της». Αυτό ήταν όλο», είχε δηλώσει στον δημοσιογράφο Πάνο Γιαννακόπουλο ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας.

Παντρεύτηκε το 1992 στο Μοναστήρι Πεντέλης, με μόνο τέσσερις παρευρισκόμενους, το ζευγάρι και τους κουμπάρους. «Με πάντρεψε ένας παπάς, γνωστός από τις τηλεοπτικές του εμφανίσεις. Δεν έμαθε κανείς ότι παντρεύτηκα. Και ήταν σε μια περίοδο που έδινα πέντε συνεντεύξεις το μήνα». Από τον γάμο με τη σύζυγό του απέκτησαν μία κόρη, η οποία σπούδασε κινηματογράφο στην Αγγλία.

«Είχα πει ότι θέλω να κάνω ένα σπιτικό, να βρω μια γυναίκα που να τη γουστάρω και να με γουστάρει, κάναμε ένα παιδί και αγωνίζομαι γι’ αυτούς. Αν υποθέσεις ότι η μισή μου ζωή είναι το τραγούδι, γιατί η άλλη μισή είναι η κόρη μου, δε θα μπορούσε να μην υπάρχει η αγάπη του κόσμου» είχε πει στο περιοδικό «People».

Μιλώντας στην εκπομπή «Το Πρωινό» πριν από μερικούς μήνες είχε μιλήσει για την αδυναμία που έχει στην κόρη του, αλλά και τον φόβο που είχε όταν η κόρη του μεγάλωσε και ήρθε η στιγμή να ζήσει τους πρώτους της έρωτες.

«Φοβόμουν πολύ τον πρώτο έρωτα της κόρης μου, αλλά ήμουν τελικά πολύ τυχερός. Ένα κοριτσάκι 16 ετών, που μόλις έχει βγει από το σχολείο, πού θα πέσει; Κι αν ο πρώτος που θα πέσει τη σύρει στα πλακάκια; Κι άντε να τη σύρει στα πλακάκια. Αν τη σύρει πουθενά αλλού; Όλα αυτά ήταν μια τρομακτική αγωνία».

Μάλιστα, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας είχε αποκαλύψει ότι το τραγούδι «Τόσα χρόνια μία ανάσα» το έγραψε, αφιερώνοντάς το στην οικογένεια του, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να πει το δικό του «ευχαριστώ» για τη στήριξή τους όλα αυτά τα χρόνια. «Χρωστάω στη γυναίκα μου, στην κόρη μου. Τους το είπα κιόλας με το τραγούδι «τόσα χρόνια μια ανάσα». Αυτό λέει το τραγούδι αυτό. Είναι δύσκολο να πεις ευχαριστώ. Το «ευχαριστώ» δε λέγεται εύκολα.

Λες ενδόμυχα «ο άλλος πρέπει να το κάνει για μένα, γιατί να μην το κάνει;». Όχι, δεν είναι έτσι. Όπως και η «συγνώμη» δε λέγεται εύκολα. Σε πολλούς ανθρώπους χρωστάω. Στον Νταλάρα, που ήταν ο άνθρωπος που με βοήθησε με το «Διδυμότειχο μπλουζ» και τη «Σκόνη». Σε όλους τους ανθρώπους που δούλεψαν μαζί μου, στους παραγωγούς, με τους οποίους δεν έχω πια με όλους καλές σχέσεις, δεν έχει σημασία», δήλωνε ο αγαπημένος τραγουδιστής, σε μια κατάθεση ψυχής.

Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα...

Loading...
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.